Translate

Saturday 31 December 2016

Girafa este cea mai înaltă din toate speciile de animale.

Girafa este cea mai înaltă din toate speciile de animale. Masculii pot avea 4,8 - 5,5 m înălțime și o greutate de 900 kg. Numele ei provine din arabă și înseamnă cea mai înaltă dintre toate. Trăiește în savanele din Africa.
Originară din Africa, girafa este înrudită cu familiile: Cervidae și Bovidae, dar aparține altei familii, Giraffidae, care cuprinde doar girafa și ruda ei cea mai apropiată okapi
În anul 2012, numărul de girafe era estimat la 80.000, la jumătate față de anul 1988[1].
Girafele sunt faimoase datorită gâtului lor extrem de lung (care le permite să ajungă la frunzele cele mai înalte și mai fragede din arbori) și picioarelor anterioare care sunt mai lungi și mai mari decât cele posterioare. Structura osoasă a gâtului nu este diferită de cea a altor mamifere, neavând vertebre în plus, dar fiecare din cele șapte oase este mai lung. În plus are coarne mici acoperite cu piele (ossicoarne).
Există multe modificări specifice ale structurii girafei, care au evoluat aparte comparativ cu a altor mamifere, în special sistemul circulator. Inima girafei trebuie să pompeze o presiune sangvină practic dublă ca a multor alte mamifere mari pentru a putea menține fluxul sanguin normal. În partea superioară a gâtului girafei, există un sistem complex de reglare a presiunii sângelui care previne excesul acestuia când girafa coboară capul să bea.
Vasele sangvine din partea inferioară a picioarelor sunt supuse unei presiuni foarte mari. Girafa are o piele groasă și strânsă pe extremitățile inferioare ale picioarelor, care menține presiunea extravasculară ridicată, semănând ca funcție cu costumul unui pilot de avion supersonic.
Majoritatea sunetelor pe care girafa le emite cu ajutorul plămânilor săi enormi nu pot fi auzite de urechea umană, întrucât girafele comunică între ele cu ajutorul infrasunetelor.
Limba de culoare gri, foarte lungă (circa 41 de cm), îi permite să-și curețe urechile. Are două coarne și o creastă osoasă datorită dezvoltării excesive a oaselor frontale și nazale. Gura este diferită de cea a altor rumegătoare, buza superioară nu este tăiată ca la cămile, are o formă mai ascuțită. Are un sistem care îi permite să deschidă și să închidă fosele nazale în mod voluntar, protejându-le de praf.
Blana este de culoare galbenă, cu pete de culoare mai închise sau mai deschise, petele de pe gât sau picioare sunt mai mici.
Girafele trăiesc în grupuri de 20-30 exemplare la tinerețe, la bătrânețe caută singurătatea.

Tigrii sunt considerate uneori periculoase

Tigrii sunt considerate uneori periculoase, rapoarte care să documenteze un atac asupra omului a apărut chiar și din când în când. Mă simt ca și în cazul în care pericolul ar putea minți chiar și în natura de a ucide aceste creaturi chiar mai mare așa. De multe ori atacurile amintesc un provocator care provoacă animalele să se întoarcă și să acționeze în apărare sau tigrii sunt, de obicei vechi și rănit cu nici un mecanism de apărare: deci cine este inamicul aici?      Tigrii sunt nativ pentru cele mai multe din Asia, părți din Turcia și pe coasta de est a Rusiei. Este adevărat că, în timp ce tigrii sunt extrem de atractive, ele pot fi în mod specific periculos pentru ea este dorită pradă, dezvelindu dinții mari și canini ascuțite. Dieta lor include, în principal, cerbi Ambar, porci sălbatici, bivol de apă și antilope. Ei au ambuscadă hrana lor și de a folosi greutatea corpului lor să bat pradă la pământ și ucide-le cu o muscatura la gât

Veverițe sunt membri ai familiei Sciuridae , o familie care include de dimensiuni medii sau mici rozătoare

Veverițe sunt membri ai familiei Sciuridae , o familie care include de dimensiuni medii sau mici rozătoare . Familia veveriță include veverițe arbori , veverițe , veverite , marmote (inclusiv marmote ), veveritele și câini de prerie printre alte rozătoare. Veverițe sunt indigene în America, Eurasia și Africa, și au fost introduse de către om în Australia.Cele mai timpurii veverite cunoscute datează din Eocen perioadă și sunt cel mai strâns legate de castor munte și la alunarul printre alte familii de rozătoare vii.         Acel cuvânt "veveriță", atestat documentar în 1327, provine din anglo-Norman esquirel , care este din franceză vecheescurel , reflexul unui latin cuvânt Sciurus . Acest cuvânt latin a fost împrumutat din greacă veche cuvântul σκίουρος, skiouros , ceea ce înseamnă coadă-umbră, referindu -se la apendice stufos posedat de mulți dintre membrii săi.
Nativ engleză veche cuvântul pentru veveriță, ācweorna , a supraviețuit numai în Orientul Mijlociu limba engleză (ca aquerne ) , înainte de a fi înlocuit.Cuvântul engleză veche este din germanice comună origine, cognate de care sunt încă utilizate în alte limbi germanice , inclusiv germană Eichhörnchen (diminutivul Eichhorn , care nu este la fel de frecvent utilizat), al norvegian ikorn / ekorn , The Dutch eekhoorn , The suedeză ekorre și daneză egern .    

Pictura, Tiger, Tigrii imagini de fundal de înaltă calitate - hrh walls

Tigrul (Panthera tigris) este o specie de mamifere carnivore din familia felidelor, fiind una dintre cele patru specii ale genului Panthera. Este cel mai mare reprezentant al subfamiliei Pantherinae și unul dintre cei mai mari răpitori tereștri (după ursul polar și cel brun). Dimensiunile unui tigru siberian la vârsta de 6 luni sunt comparabile cu cele ale unui leopard adult.
Tigrilor le sunt caracteristice dungile de culoare închisă, amplasarea cărora variază de la un individ la altul. Corpul este adaptat pentru vânătoare, fiind dotat cu colți lungi și maxilare puternice, vedere nocturnă de șase ori mai bună decât a omului și musculatură dezvoltată, fiind capabil să sară la o înălțime de până la doi metri cu 50 kg de carne în dinți.
Tigrii se hrănesc îndeosebi cu copitate, dar pot vâna și maimuțepăsăripești și chiar alte răpitoare, ca lupii, leoparzii și crocodilii. Au un comportament solitar și veghează în singurătate teritorii de până la 1.000 km²; acestea pot cuprinde diferite landșafturi: la sud păduri tropicale și savane, iar la nord semideșerturi și taiga.
Sunt recunoscute 9 subspecii ale tigrului (toate pe teritoriul Asiei), dintre care către începutul secolului al XXI-lea s-au păstrat doar șase — în total 3.200 indivizi; cea mai numeroasă este a tigrului bengalez, a cărei populație alcătuiește aprox. 1.700 de specimene. Pe parcursul secolului al XX-lea, populația tigrilor a scăzut cu 93%, astfel încât către sfârșitul secolului, specia a fost inclusă în Lista roșie a IUCN și în documente similare ale unor țări. În prezent, vânătoarea sau capturarea tigrilor este interzisă în toată lumea.
Tigrul reprezintă un simbol al puterii și monarhiei în cultura asiatică. Unele zeități indiene sunt ilustrate călare pe tigri, demonstrându-și astfel superioritatea. Tigrul este unul dintre cele 12 simboluri de animale din calendarul chinezesc. Rolul său în cultura mondială este reflectat în recunoașterea sa ca simbol național al MalaezieiIndieiBangladeshului și Republicii Coreea și ca cel mai iubit animal de pe Pământ, în urma unui sondaj realizat de Animal Planet.

Cei câinii de prerie ( genul Cynomys ) sunt animale mamifere din familia lui sciurids .

Cei câinii de prerie ( genul Cynomys ) sunt animale mamifere din familia lui sciurids . Ele sunt legate de marmote și de gen Spermophilus .       Câinii de prerie primi numele lor de către habitatul lor și strigătul lor de alarmă, la fel ca lătratul de câine. Potrivit pentru Etimologia Online Dictionary cuvântul a fost folosit pentru prima dată în 1774.Rapoartele Lewis și Clark Expedition indică faptul că ambele au sosit în septembrie 1804 o populație de animale numită de francezi "câini de preerie".
Denumirea științifică Cynomys " în greacă înseamnă" câine de rozătoare ", motivat de genul rozătoare, precum și sunetul lătratului în timpul luptelor ierarhice.

you said netflix and chill

                   https://ifunny.co/tags/Netflixandchill/1432856562                

panglica a unui drum forestier construit cu greutate si multa ingeniozitate,

Chei inguste, strajuite de pereti inalti, insirate in lungul a 5 km de panglica
 a unui drum forestier construit cu greutate si multa ingeniozitate, alaturi de suvoiul de apa zglobie care se arunca navalnic spre vale, uneori prin cascade zgomotoase, alteori linistindu-se in bulboane adanci. Peretii inalti, in special pe malul stang geografic al vaii, cam pe la jumatatea spectaculoaselor chei, cuprind dificile trasee alpine care se desfasoara in lungul insiruirilor de fisuri, hornuri, diedre si adeseori pe sub surplombe impresionante. Pe malul drept geografic parca peretii nu sunt atat de inalti si cuprind muchii accesibile turistilor experimentati. Pe ele, puncte de priveliste asupra locurilor inconjuratoare, la care ajungem insa dupa incuietori alpine si eforturi fizice consistente.
Odata ajunsi in chei, tocmai sus, in munte, liniste care te inconjoara iar apa strabate cu repeziciune drumul catre infratirea cu Oltul. Cascade la tot pasul, ochiuri adanci; cu rabdare, descifram uneori zbateri de naluca, pastravi care zvacnesc prin locuri adanci.
Iarna, in special pe zapada proaspata descifrezi mai cu usurinta urmele animalelor padurii. Fie pe poteci tainuite, fie coborand spre firul apei, acolo unde ele vin sa-si potoleasca setea. Mistretul greoi lasa urme adanci. Cerbul si caprioarele au locurile lor ascunse. Caprele negre traverseaza versantii strecurandu-se catre locuri stiute numai de ele, cautand picaturile datatoare de viata. Dar si urmele lupilor si ursilor nu sunt dintre acelea intalnite rar. La ceas de toamna, boncaluitul cerbului pare sa rascoleasca padurea. Intamplari rare te pun fata in fata cu margeluse speriate care se invartesc cu repeziciune, ochisori ai unui pars imprudent. Dar si hohotul infricosator al rasului nu este un eveniment chiar atat de rar. Uneori, cate o bufnita cu ochii orbiti de lumina zilei isi mai flutura greoi aripile, intr-un loc mai ferit de priviri indiscrete. Cantatoare de tot felul, bine ascunse in frunzisul culmilor impadurite, incanta auzul. Chiar si iarna, cand copacii sunt dezgoliti de podoabe, in zilele insorite, pasari care nu-si tradeaza ascunzisul canta de mama focului, facandu-te sa gandesti cu sarg la zapada care-si va gasi sfarsit in caldura primaverii.
Iar daca animalele arareori se lasa privite, lumea vegetala se destainuie de la intaia raza de soare a primaverii pana la departatele zile de lumina ale toamnei la hotarul cu iarna. De la gingasii ghiocei care se ivesc pe coastele sudice ale Sturilor Puturoasei, de cum se duce zapada sau de la paralutele crucii voinicului, de culoarea cerului senin al diminetilor inca reci, pana la zurgalaii albastri ai lumanaricai pamantului care zvacnesc pe tulpina firava, multimi de sclipeti colorati intregesc peisajul floral al Lotrisorului. Liliacul salbatec - tulichina, crinul de padure, dintre cele rare sau brebeneii, viorelele, spanzul - care isi schimba culoarea de la movul cardinal la cel mai autentic verde iti incanta privirile. Lumea ciupercilor, colorate de la iasca cea galbena a stejarului pana la palaria sarpelui, de la gustul delicios la otrava cea mai perfida alcatuiesc aici o adevarata imparatie.

endangered animals in texas

Există 145 de animale din Texas pe lista speciilor pe cale de dispariție de stat și amenințate, inclusiv 29 de specii de mamifere, 32 de specii de pești, 24 șerpi și alte reptile, 13 broaște, râioase, salamandre, și a altor amfibieni și 17 specii de nevertebrate pe cale de dispariție. Dintre toate speciile enumerate ca fiind pe cale de dispariție sau amenințate de statul Texas, unele sunt de asemenea protejate ca pe cale de dispariție sau amenințate în conformitate cu SEC. animale pe cale de dispariție sau amenințate enumerate de către guverne, atât de stat și federale includ 11 specii de mamifere, 11 specii de pești, 6 specii de reptile, 13 specii de amfibieni și 2 specii de nevertebrate. În plus, ESA oferă protecție pentru alte 19 insecte, păianjeni, melci și alte nevertebrate care nu sunt enumerate ca pe cale de dispariție sau amenințate de către stat.
O listă de specii periclitate sau amenințate protejează o specie și habitatul său prin limitarea în mod legal activitățile umane care ar putea impinge speciile mai departe spre dispariție.
Mamiferele pe listele atat de stat si federale include trei specii de pisici: jaguarul, The Ocelot, iar Jaguarundi (vezi foto, de mai sus), toate acestea sunt enumerate ca pe cale de dispariție. Jaguarul probabil nu mai există în stat. O a patra pisica salbatica, Margay diminutivul, este listat ca Amenințați pe lista de stat singur.
Lupul gri și lupul roșu sunt clasificate ca fiind pe cale de dispariție pe ambele liste, chiar dacă lupul gri a fost probabil extirpat de la stat, iar cei 17 lupi roșii rămase au fost adunați mulți ani în urmă și plasate în programele de reproducere captive.
De asemenea, printre mamiferele Texas "pe cale de dispariție și amenințate (una sau ambele liste) sunt patru specii de lilieci, doi șobolani nativi, un șoarece, 12 balene si delfini, iar Manatee indian de Vest, care este clasificată ca specie pe cale de dispariție atât pe lista de stat și în conformitate cu SEC.
Peste pe una sau pe ambele liste includ padelă (Amenințați de pe lista de stat), boișteanul River Diavolului (Amenintat, ambele liste), al pupfish Comanche Springs (pe cale de dispariție, ambele liste), iar Sawfish smalltooth (pe cale de dispariție, ambele liste).

Sunday 7 August 2016

Langur cu cap alb ( Trachypithecus poliocephalus ) , este o cale de dispariție critic Langur

 Langur cu cap alb ( Trachypithecus poliocephalus ) , este o cale de dispariție critic Langur .  Două subspecii sunt recunoscute: T. p. poliocephalus în Cát Bà Island , Vietnam , și T. p. leucocephalus în Guangxi , China . Foștii ( denumitesubspecia nominaliza ), de multe ori cunoscut sub numele de aur-cap sau Langur Cat Ba , se numără printre cele mai rareprimatele din lume, și , eventual, mai rar întâistătător din Asia, cu mărimea populației estimată la mai puțin de 70 depersoane.
 Ambele subspecii sunt în general negricioase, dar coroana, obraji și gât sunt gălbui în T. p. poliocephalus , în timp ce acestea sunt albe în T. p. leucocephalus , așa cum a sugerat său nume științific . Conform Proiectul de Conservare Cat Ba Langur, pielea Langur Cat Ba este negru , iar culoarea pelage este maro inchis; cap și umăr sunt luminoase de aur la alb-gălbuie. Coada este foarte lung (circa 85 cm) , comparativ cu marimea corpului (circa 50 cm). Bebelușii sunt colorate înauriu-portocaliu; pelage începe să se schimbe culoarea de la aproximativ a patra lună de la. Barbati si femei arata la fel.Doua femele adulte capturate în timpul translocare în 2012 , ponderate puțin mai mult de 9 kilograme fiecare.
Cat Ba Langur, care trăiește pe insula Cat Ba din Vietnam, este una dintre cele 25 mai amenințate specii. Eforturile deconservare ajută pentru a preveni acest lucru, cu toate acestea, și au crescut foarte mult populația lor din 2003, atunci când există doar 40. Până de curând au fost, Cat Ba Langur nu a fost considerată o specie , ci mai degrabă o subspecie de alte Langurs care trăiesc în junglele din Vietnam .Cat Ba Langurs sunt creaturi și diurn călătoria în grupuri de aproximativ patru până la optsprezece animale. Ele prefera stâncile abrupte de calcar care formeaza majoritatea Cat Ba Island. Cele mai multe dintre locurile pe care le sunt găsite nu sunt accesibile oamenilor pe jos. Cat Ba Langurs cheltui în jur de 66% din timpul lor de odihnă , iar restul în mișcare, căutarea hranei, și socializare, cu distribuția în schimbare între vară și iarnă.Ei mănâncă mai puțin și să se odihnească mai mult în timpul iernii și invers , în timpul verii.

Check out @XHNews's Tweet: https://twitter.com/XHNews/status/762503535317569539?s=09
posted from Bloggeroid

Saturday 23 July 2016

there's always that one friend

 Pentru că prietenii tăi sunt mereu acolo pentru tineTu nu trebuie să fie aceeași prietenie să fie adevăratPentru că prietenii tăi sunt mereu acolo pentru tineÎn întreaga lume, este încă la felÎmpreună aveți mai mult pentru a obțineNu e nimic care un prieten nu va face

                      http://www.lovethispic.com/image/185321/there's-always-that-one-friend.                      

                       http://www.searchquotes.com/search/Theres_Always_That_One_Friend_That/                       

                        https://derpibooru.org/tags/friends+are+always+there+for+you                         


baby sloth in pajamas Aici este un copil lene în pijamale. Cu plăcere.

                        http://news.nationalgeographic.com/2016/07/sloths-conservation-animals-endangered-costa-rica/

Judy Avey-Arroyo a buzat Sanctuarul din Costa Rica a inventat această metodă unguent-și scutecele de a face cu infecții cutanate parazitare sloths pentru copii.Este intensiv la locul de muncă - nu prea există asta e mai greu de manipulat decât un animal copil unsă-up, și ea trebuie să dețină lenesii încă suficient de mult timp pentru a le înveliți în bandaje. Dar , înfășat lenesii permite unguent pe bază de sulf pentru a face munca sa, fără ca bebelușii care- l lins off sau agravează starea lor.

              http://www.dailymail.co.uk/news/worldnews/article-2109149/Baby-sloths-saved-infection-onesie-bandage-treatment-YouTube-video.html              



                    

Ca și alte rozătoare, veverițe au patru dinți din față, care nu se opresc în creștere

 Ca și alte rozătoare, veverițe au patru dinți din față, care nu se opresc în creștere, astfel încât acestea să nu poarte în jos din torturantă constantă. veverițe arboricole sunt tipurile recunoscute cel mai frecvent, adesea observate cu grație scampering și sărind dintr-o ramură pe. Alte specii sunt veverițe care trăiesc în sistemele de vizuini sau tunel, în cazul în care unele Hibernate în timpul sezonului de iarnă.veverițe mânca nuci, frunze, rădăcini, semințe, și alte plante. De asemenea, ele prind și să mănânce animale mici, cum ar fi insectele și omizi. Aceste mamifere mici trebuie să fie întotdeauna precaut de animale de pradă, deoarece acestea sunt gustoase morsels cu un număr mic de apărare naturale, salva de zbor.Uneori, grupuri de veverițe lucrează împreună pentru a avertiza reciproc cu privire la apropierea pericolului cu un apel șuierător.

                          http://www.livescience.com/28182-squirrels.html                       



Veverițe sunt membri ai familiei Sciuridae , constând din dimensiuni medii sau mici rozătoare . Familia include veverițe de copaci , veverițe , veverite , marmote (inclusiv marmote ), veveritele , și câini de prerie . Veverițe sunt indigene în America, Eurasia și Africa, și au fost introduse în Australia. Cele mai vechi Veverițele cunoscute datează din Eocen și sunt cele mai strâns legate de castorului de munte și la alunarul printre care trăiesc familii de rozătoare.