Translate

Saturday 23 July 2016

Rasa de Shiba Inu Este cel mai mic caine de Japonia si cea mai veche dintre rasele japoneze.

 Fara exagerari! In 1936, Shiba Inu a fost declarat  monument al Japoniei, cu rol desavarsit in cultura acestui popor. Shiba Inu este cel mai mic dintre cele 6 rase nationale ale Japoniei: Akita ( de talie mare), Kishu, Hokkaido, Shikoku si Kai, care sunt caini de talie medie. Este cea mai veche rasa nipona, cu un caracter primitiv si un fizic impozant, pentru talia lui.

 Numele rasei este subiectul a cel putin 3 legende. In japoneza shiba semnifica tufis, iar inu inseamna caine. Astfel se crede ca numele cainelui vine de la locurile unde isi facea cel mai bine treaba. Alta legenda spune ca responsabila de acest nume este culoarea blanii (roscat- portocaliu) care se aseamana cu coloritul tufisurilor toamna. Inaltimea redusa, asemanatoare cu a unui arbust/ tufis, pare sa fie alt motiv pentru care a primit acest nume.

                          https://www.infocaini.ro/rase-de-caini/rasa/shiba-inu                        

 Shiba Inu nu este un caine pentru oricine. Daca iti doresti un caine lenes, ascultator si cuminte, Shiba Inu nu e deloc o optiune. Acesta este un caine extrem de inteligent, dar si foarte individualist, ceea ce inseamna ca face doar ceea ce doreste el si cand doreste el.
Personalitatea acestui caine este mai apropiata de a pisicilor decat a neamului cainesc. Il poti mangaia doar cand simte el nevoia sa fie mangaiat si niciodata nu va executa ceea ce ii comanzi. De fapt, nu ai voie sa ii comanzi.
Cu toate acestea isi iubeste si isi respecta stapanul peste limite. Loialitatea lui este nemasurata. Adora sa petreaca tot timpul in compania stapanului, chiar daca nu vrea sa arate asta. Lasat singur in spatele curtii inseamna un chin pentru Shiba Inu


No comments:

Post a Comment